Kind of Green

Bærekraftig mat som begeistrer

kr 398,00

 

Nei, jeg synes ikke du må bli vegetarianer.
Slik innleder forfatteren denne kokeboka, en bok som er annerledes på mange måter. Ikke bare får du 132 varierte, vegetariske oppskrifter. Du får også øyeblikkshistorier, du får være med på eksotiske restaurantbesøk og du får reiseberetninger fra hele kloden. Men først og fremst er dette en kokebok full av praktiske tips om hvordan hverdagsmaten din kan bli litt sunnere - uten at det tar for mye tid og krefter.
Kind of Green inneholder oppskrifter på noe kjapt, godt og sunt til daglig. Noe lekkert til fest. Og noe praktisk til fryseren. Oppskriftene vil inspirere deg til å variere litt, åpne for muligheter som er bra både for deg og kloden vår.
Bokas tittel er tatt fra den udødelige jazzplata "Kind of blue" hvor Miles Davis lette etter nye, bærekraftige musikalske løsninger. Kanskje på tide å prøve det samme i matveien også?

Kind of Green

  • Varenummer: 3452
  • Forfatter: Nordahl, Bjørn Olav
  • Sideantall: 320
  • Innbinding: Innbundet
  • Språk: Bokmål
  • Utgivelsesår: 2016
  • Produsent: Norsk Bokforlag AS
  • Antall på lager: 25+ (Sist sjekket 20.11.2017 kl 00:45)

Om forfatteren:

Bjørn Olav Nordahl (f. 1963) er kjent som gravejournalist og forfatter. Helt siden barneskolen har han eksperimentert på kjøkkenet, og da han var 14 år bestemte han seg for å bli vegetarianer. Ved siden av jobben i NRK Brennpunkt er han kjøkkensjef ved små og store begivenheter. I Kind of Green får du de kulinariske hemmelighetene til mannen som hevder at "sure vegetarianere som spiser kun for å overleve, er noe av det verste som fins."

Oppskrift på Spinattrekanter (s. 281)

Dette trenger du

12 flak filodeig (for eksempel tyrkisk innvandrerbutikk),
200 gr smelta smør eller litt lett oppvarma olje
400 gram frisk, ferdigvaska spinat
1 middels stor purre som er vaska og hakka
125 gram fetaost
1 egg
2 ss pinjekjerner
3–4 fedd hvitløk
Muskat (valgfritt)
Salt, pepper og olje

Slik gjør du det

Lag fyllet først. Fres purre, hakka hvitløk og spinat i olje i ei
gryte til det blir gyllent og mykt. Avkjøl litt før du rører inn egg
og smuldrer inn fetaosten, hiver inn pinjekjerner og krydder.
Så begynner festen. Plasser ett ark filodeig på ei arbeidsflate
som er pensla med olje eller smør. Så skjærer du det arket i tre
lange striper. Plasser ei spiseskje med fyll ca 1/2 cm fra kanten
nederst på ei av stripene. Ta tak i det høyre hjørnet på filodeigen
og brett mot venstre slik at du får en likebeint
trekant.
Brett deretter oppover langs arket mens du beholder trekantformen
og lukker sidene. Når du kommer til enden, forsegler
du trekanten med å brette inn endestykket på undersiden av
trekanten. Plasser på bakepapir på stekeplate. Stekes på 190°
i 12–15 minutter til børekene er gylne.
Bare for å ha nevnt det, jeg veit at børek finnes i mange
varianter. Denne heter originalt Spanakotyropitákia.

Del dette produktet på Facebook: